NOS Op 3
ANP

Veel Nederlanders die een reisje naar Parijs hadden geboekt gaan voorlopig niet, merken reisorganisaties. Ze annuleren de reis, stellen die uit of boeken de vakantie om naar een andere bestemming. In totaal gaat het om honderden mensen.

"We hebben geen exacte aantallen, maar van de tientallen mensen per dag die met ons naar Parijs gaan, gaat het merendeel niet", zegt een woordvoerster van TUI. "Dat komt overigens ook doordat Disneyland Parijs dicht is."

Omboeken

Ook bij Stedentrips.nl merken ze dat mensen Parijs even mijden. "Bijna iedereen heeft zijn reis geannuleerd of omgeboekt", zegt directeur Marc van Amsterdam. "Voor aankomende week gaat dat om enkele honderden mensen. De meesten hebben hun reis uitgesteld naar een latere datum."

Bij Eurolines komen op de klantenservice veel vragen binnen. "Vooral ook van mensen die er nu al zijn en eerder terug willen", zegt een woordvoerder. "Daarin proberen we iedereen zo goed mogelijk tegemoet te komen, en dat lukt heel aardig. Onze angst was dat dat lastig werd omdat de grenzen dichtgingen, maar dat levert vooralsnog geen problemen op."

De Thalys naar Frankrijk rijdt gewoon. Ook daar kunnen reizigers kosteloos omboeken of annuleren. De NS wil niet zeggen om hoeveel mensen dat gaat.

STER reclame