NOS Op 3
ANP

Martin Garrix spant een kort geding aan tegen zijn oud-manager Eelko van Kooten van Spinnin' Records. De bekende dj, die eigenlijk Martijn Garritsen heet, eist de eigendomsrechten van zijn muziek terug. Dat bevestigt zijn advocaat Oktay Düzgün.

De 19-jarige Garrix brak deze zomer met Spinnin' Records en MusicAllstars Management B.V., allebei van Van Kooten. "Vanaf begin dit jaar probeer ik al de eigendomsrechten van mijn muziek van Spinnin' Records terug te krijgen en mijn vertrouwen in MAS te behouden. Ik ben erg teleurgesteld dat de discussies niet hebben geleid tot aanpassing van de overeenkomsten en teruggave van mijn rechten, daarom heb ik mijn contract beëindigd", schreef Garrix daarover op Facebook

Eelko van Kooten ANP

Met de breuk zei hij een hoofdstuk af te sluiten en zich weer te kunnen richten op de muziek. In een reactie bij 3voor12 zei Van Kooten toen dat hij de beslissing van Garrix "betreurde", maar bereid was de rechten aan de dj over te dragen. "Wij waren zonder meer bereid om hem tegemoet te komen in zijn wensen en de huidige overeenkomsten in zijn voordeel open te breken."

'Hij besefte het niet'

Garrix sloot het contract met zijn management toen hij pas 16 jaar was. "Hij besefte toen absoluut niet dat hij eigenlijk geen eigenaar is van zijn eigen muziek", zei Cor van de Corput, de vader van dj Hardwell, hier eerder over. Van Corput is aangesloten bij de Dutch DJ Foundation, dat de belangen wil behartigen van Nederlandse dj's en producers.

"Dit is nou een typisch voorbeeld van een jonge jongen die in die muziekwereld terecht komt, moet onderhandelen met professionele partijen en op dat moment niet inziet wat de consequenties zijn van het ondertekenen van het contract", zegt Van de Corput.

Wie de nieuwe manager wordt van Garrix, is nog niet bekend.  

STER reclame