Goedemorgen

Wekdienst: plagiaat Volkskrant, bedreigingen en Feyenoord

Goedemorgen,

Vandaag af en toe zon. Het blijft droog en wordt maximaal vijftien graden. Morgen ook zulk weer en een graadje warmer.

Wat heb je gemist?

Een stagiair van de Volkskrant heeft de afgelopen maanden in verschillende artikelen plagiaat gepleegd. De stagiair-verslaggever schreef passages over uit kranten uit binnen- en buitenland, zoals NRC Handelsblad en The Guardian.

Meer politici komen naar buiten met het nieuws dat ze zijn bedreigd. Ook de fractievoorzitters Buma van het CDA, Pechtold van D66 en Klaver van GroenLinks zeggen dat ze dreigementen hebben binnengekregen. Details wilden ze niet geven.

Feyenoord heeft de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi bereikt door Ajax met 1-0 te verslaan. Pas in de 94ste minuut viel de beslissing toen de ongelukkige Joël Veltman in eigen doel schoot. De ontlading was groot bij Feyenoorder Dirk Kuijt na afloop van de Klassieker.

We wilden deze winnen, hoe maakte niet uit. Als je dan zo aan het langste eind trekt is dat een heerlijk gevoel.

Dirk Kuyt

Voor het eerst is er een metro door de Noord-Zuid-lijn in Amsterdam gereden. Het metrostel werd geduwd, en testte met vijf kilometer per uur het nieuwe beveiligingssysteem.

Eerste metro door Noord/Zuidlijn-tunnel Amsterdam

Wat je moet weten...

Diersoorten in Nederland laten na decennia van achteruitgang weer een voorzichtig herstel zien. Dat blijkt uit het Living Planet Report van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Er zijn meer zoogdieren, broedvogels, reptielen, amfibieën, vissen, libellen en vlinders. Maar dat betekent volgens het WNF niet dat het nu goed gaat met de natuur. De stijging beperkt zich tot dieren in en rond het water.

57 procent van de Nederlanders met een koopwoning kent het energielabel van zijn huis niet. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van energieproducent Nuon. Vooral in de grote steden weten de mensen niet welk label hun huis scoort.

Deel artikel: