NOS Op 3
YouTube

Hello... 25 miljoen views op YouTube binnen 24 uur. Dat was voor dit weekend nog nooit iemand gelukt, tot Adele haar nieuwe hit uitbracht. Jaren was het stil rond de zangeres, maar met haar comeback heeft ze meteen een record te pakken.

Ze zet de vorige recordhouder Bad Blood van Taylor Swift aan de kant, dat 'slechts' 20 miljoen keer werd bekeken binnen één dag.

​Hello? It's me. I was wondering if after all those years you like to meet.

Adele

Inmiddels is de hitsingle Hello sinds donderdag meer dan 50 miljoen keer bekeken. Haar nieuwe album 25 doet het ook al erg goed. Het prijkt in 85 landen op één in de lijst van meest gedownloade nummers op iTunes. En dat terwijl het album pas op 20 november uitkomt. 

Het is bijna onmogelijk om bij de eerste "Hello?" niet meteen aan Lionel Richie te denken en er zelf "Is it me you're looking for?" achteraan te fantaseren. Een dikke 30 jaar geleden had hij een megahit met dezelfde titel.

​Hello? Is it me you're looking for?

Lionel Richie

Die gelijkenis is ook het grote publiek natuurlijk niet ontgaan. En het internet zou het internet niet zijn als er niet direct een parodie zou verschijnen waarin beide liedjes op een grappige manier aan elkaar worden gelijmd. 

Ook Lionel Richie zelf laat zien over een goede dosis humor te beschikken. In onderstaande Instagram-post zie je zowel Richie als Adele met de telefoon aan het oor. Richie richt zich direct tot Adele met maar één vraag... 

Lionel Richie en Adele Instagram

Met Hello maakt Adele dus een zeer succesvolle comeback. Drie jaar lang was het stil rond de zangeres. Alle aandacht ging naar haar eerste kindje. 

Ze kon nog wel even teren op het succes van haar vorige album 21. Daarvan verkocht ze wereldwijd 30 miljoen exemplaren en ze won zes Grammy Awards.

STER reclame