NOS Op 3
AFP

De nieuwe nationaal kampioen rattendoden van Bangladesh is bekend. Abdul Khaleq Mirbohor kreeg het voor elkaar om in een jaar tijd welgeteld 161.220 ratten te doden.

De boer won met zijn moordinstinct omgerekend zo'n 221 euro. De prijs is onderdeel van een landelijke campagne die ervoor moet zorgen dat knaagdieren worden gestopt. Zij zouden de graanoogst namelijk verpesten.

"Meneer Mirhobor is een gepassioneerde rattendoder. Tijdens de ceremonie zei hij dat niets hem meer plezier gaf dan het doden van de graanetende knaagdieren", zegt Abul Kalam Azad, hoofd van de zogenoemde gewasbeschermingseenheid van de regering.

Veel vrijwilligers hielpen Mirhobor om de klus te klaren. De staart van de dode dieren werd overhandigd aan een lokaal landbouwkantoor, zodat het aantal omgelegde ratten kon worden geteld. Uiteindelijk bleek dat hij de beste rattendoder van het land was.

"Ik dood al ratten sinds 1996. Ik ben er gek op. Ze zijn de vijand van het land en de inwoners, omdat ze de graanoogst verpesten en ziektes verspreiden", vertelt de 55-jarige boer.

Een regeringsbobo noemt Mirbohor tegenover AFP 'geobsedeerd'. "Dorpelingen vinden 'm gestoord. Hij is een beetje de rattenvanger van Hamelen."

STER reclame