NOS Op 3
De top 12 best verdienende dj's ter wereld

Samen verdienden ze het afgelopen jaar ruim 269 miljoen euro. De twaalf best betaalde dj's ter wereld. In de lijst die Forbes samenstelde staan ook drie Nederlandse namen: Tiësto, Martin Garrix en Afrojack. De top 12 wordt aangevoerd door Calvin Harris. 

#1 Calvin Harris - €57 miljoen

Calvin Harris ANP

Deze Schot is voor het tweede jaar op een rij de best betaalde dj ter wereld. Hij is onder meer bekend door zijn zomerhit Summer. Het afgelopen jaar kreeg de vriend van zangeres Taylor Swift 66 miljoen dollar op zijn bankrekening bijgeschreven. Dat is dik 57 miljoen euro. Bijna twee keer zoveel als de nummer twee op de lijst. 

#2 David Guetta - €37 miljoen

David Guetta ANP

Hij is met 47 een oude rot in het vak, maar de Franse dj draait nog altijd op volle toeren. Het afgelopen jaar verdiende hij zijn miljoenen met onder meer dertig shows in Las Vegas. Pierre, want dat is zijn echte voornaam, begon op zijn 16de met draaien en brak in Nederland in 2002 door met Love Don't Let Me Go

#3 Tiësto - €31 miljoen

Tiësto ANP

De eerste Nederlander op de lijst is Tiësto. Zijn eerste grote hit was Flight 643 in 2001. De in Breda geboren Tijs Verwest verdient niet alleen veel geld, maar ook veel prijzen: het Britse blad DJ Magazine riep hem tot drie keer toe uit tot beste dj ter wereld. Sinds februari dit jaar staat er ook een Grammy in zijn prijzenkast voor zijn remix van John Legends' All Of Me.

#4 Skrillex - €21 miljoen

Skrillex ANP

Sonny John Moore begon op zijn 16de in een punkrockband en trad in 2010 pas voor het eerst op onder de naam Skrillex. De Amerikaan brak in Nederland door met Bangarang in 2011. Het afgelopen jaar bracht Skrillex nog een album uit met Diplo, waarop ook Justin Bieber te horen is. 

#4 Steve Aoki - €21 miljoen 

Steve Aoki ANP

De dj Steve Aoki studeerde af in vrouwenstudies en sociologie, maar verdient zijn miljoenen met draaien, zijn eigen label en een aantal restaurants. Het afgelopen jaar deed hij 216 shows, waarin hij regelmatig een taart het publiek in gooide. 

#6 Avicii - €16,6 miljoen 

Avicii ANP

In deze lijst staat de Zweedse dj op de vijfde plek, maar zijn hit Wake Me Up kwam in 81 landen op nummer één. In 2012 en 2013 werd Avicii derde in de jaarlijkse top 100 van DJ Magazine. Later dit jaar komt zijn nieuwe album Stories uit.

#7 Kaskade - €15,7 miljoen 

Kaskade ANP

Dj Ryan Raddon, beter bekend als Kaskade, tekende begin dit jaar een contract bij Warner Bros. Zijn eerdere albums bracht hij allemaal uit bij onafhankelijke labels. De hoogste plek die hij in de Nederlandse top 40 wist te halen was de 14e notering in 2008 met I Remember.

#8 Martin Garrix - €14,8 miljoen

Martin Garrix ANP

Hij is pas 19 jaar oud, Martijn Garritsen uit Amstelveen. De jongste van de lijst veroverde de wereld met de hit Animals en zou zo maar eens op de eerste plek van de DJ Magazine Top 100 kunnen bemachtigen bij de komende verkiezing. Al denkt hij erover die plek te weigeren, zegt hij tegen 3voor12

#8 Zedd - €14,8 miljoen

Zedd ANP

De Russisch-Duitse dj Zedd bracht afgelopen jaar zijn tweede album uit, True Colors. Een groot succes, mede dankzij de single I Wan't You To Know dat hij met Selena Gomez opnam. Zedd komt dit jaar tijdens zijn Europese tour ook naar Nederland.

#10 Afrojack - €14 miljoen

Afrojack ANP

De derde Nederlandse dj in de lijst haalde zijn eerste Top 40-hit met Drop Down (Do My Dance) dat hij samen met The Partysquad maakte. Internationaal veroverde hij de harten met Take Over Control. Afrojack, alias Nick van de Wall, stond vorig jaar op nummer 12 van de DJ top 100. 

#11 Deadmau5 - €13,1 miljoen

Deadmau5 ANP

Deadmau5 trad het afgelopen jaar niet vaak op, maar ontving wel een berg geld per optreden. Op sommige festivals lopen zijn inkomsten in de zeven cijfers. De Canadees Joel Zimmerman staat bekend om het dragen van een muizenmasker tijdens zijn optredens. 

#11 - Diplo -€13,1 miljoen

Diplo ANP

Diplo, de artiestennaam van Wesley Pentz, draait al een paar jaar aan de top. Hij werkt samen met Skrillex onder de naam Jack Ü en hij scoort hit na hit als een van de mannen achter Major Lazer.

STER reclame