NOS Op 3
Ashley Madison

De impact van de Ashley Madison-hack op de gebruikers is al groot, maar tot vandaag bleef het bij opgebroken huwelijken en beëindigde relaties. Maar nu zouden twee gebruikers naar aanleiding van de hack van de overspelsite zelfmoord hebben gepleegd. 

Dat zegt de politie in Canada, waar de site geregistreerd staat. Een van de twee zou een man uit Amerika zijn.

De politie in Toronto hield vandaag een persconferentie. "Vandaag kan ik bevestigen dat Avid Life Media 500.000 Canadese dollars uitlooft voor iedereen die informatie heeft die leidt tot de identificatie, arrestatie en vervolging van degene of degenen die verantwoordelijk zijn voor het lekken van de database van Ashley Madison", zei de waarnemend politiechef.

Spam

De hack heeft ook geleid tot meerdere misdaad-spin-offs. Zo doen criminelen op internet of ze je toegang kunnen verlenen tot de gehackte websites. Maar dan loop je het risico allerlei malware, spyware en virussen binnen te halen, waarschuwt de politie.

En mensen worden afgeperst. Vooral niet betalen, zegt de politie:

AC/DC

De politiechef gaf ook details over de ontwikkeling van de hack. Toen medewerkers van Avid Life Media op 12 juli op hun computers inlogden, verscheen er een bericht van Impact Team, de hackers, begeleid door Thunderstruck van AC/DC.

STER reclame