NOS Op 3
Ashley Madison

Hackers hebben opnieuw een groot bestand met data van de hack van Ashley Madison online gezet. Dit bestand is twee keer zo groot als het vorige. Daarnaast lijken onder meer e-mails van de directeur van het moederbedrijf van Ashley Madison tussen de gelekte bestanden te zitten.

Biderman ontkende gisteren aanvankelijk nog het lek. En de hackers lijken met dit nieuwe bestand duidelijk te willen maken dat de hack absoluut echt is. "Hey Noel, you can admit it's real now."

Boodschap van Impact Team, zoals de hackers zichzelf noemen Screenshot via Wired

Dit nieuwe bestand is 19 gigabyte groot en bevat een bestandje dat 'noel.biderman.mail.7z' heet. Dat lijkt dus te gaan om de e-mail van Noel Biderman, directeur van Avid Life Media, dat eigenaar is van Ashley Madison.

Broncode

Nog erger is dat volgens internetbeveiligingsbedrijf TrustedSec ook de broncode van de website hierin staat. Dat maakt het voor andere hackers makkelijker om binnen te komen bij Ashley Madison, maar ook bij andere sites die onder Avid Life vallen.

Volgens Arstechnica is is het bestand met de mails corrupt en kan het niet worden geopend. Het is niet duidelijk of dat opzet of een foutje is. Wel lijkt er inderdaad broncode van sites in dit nieuwe lek te staan. 

Screenshot van de bestanden Via Wired

Voor de gebruikers zijn deze bestanden een stuk minder gevaarlijk dan die van eergisteren. Daarbij kwamen de e-mails naar buiten van de mensen die zich hadden ingeschreven op de site - geen goed nieuws voor een hoop relaties en huwelijken.

Maar dit tweede lek geeft wel aan dat de hackers diep in het bedrijf zijn doorgedrongen. De vraag is nu wat de hackers nog meer naar buiten willen brengen. Avid Life Media heeft nog niet gereageerd. 

STER reclame