NOS Op 3
ASHLEY MADISON

Flink wat relatiecrisissen en paniekaanvallen wereldwijd door de hack op de website Ashley Madison. Van Amerika tot Australië duiken verhalen op van voornamelijk vrouwen, wier mannen op de site blijken te staan. 

Gisteren werd bekend dat de internationale site voor mensen die vreemd willen gaan, daadwerkelijk is gehackt. De hackers hadden al gedreigd de gegevens op straat te gooien als ze geen som losgeld kregen. Dat geld bleef weg en dus staan nu de gegevens van duizenden gebruikers online - en leren we er steeds meer kennen.

Live radio

Zo hoorde een vrouw uit Australië live op de radio dat haar man stond ingeschreven op Ashley Madison. Het radiostation Nova FM vroeg luisteraars te bellen als ze wilden weten of hun partner op de site staat - en dus belde de vrouw.

Haar reactie:

'That website is awfull'

Het Witte Huis

Medewerkers van het Witte Huis blijken ruim vertegenwoordigd op de Ashley Madison-site. Volgens de Amerikaanse krant The Hill gaven 15.000 gebruikers een e-mailadres op dat geregistreerd staat onder het Witte Huis. 

Een flinke shock voor Washington, helemaal nu ook nog blijkt dat daar verreweg de meeste gebruikers van de site wonen.

Paniek

Veel mensen - meestal mannen - die op de vreemdgaansite staan ingeschreven, zijn in paniek. Nieuwssite Fusion sprak met tientallen gebruikers over de hack. De reacties lopen uiteen van mensen die ontkennen ooit op de site te hebben gestaan tot mensen die bang zijn dat hun relatie voorbij is.

This will wreck my marriage.

Tom, slachtoffer uit Kentucky

Gebruiker Tom uit Kentucky vindt dat de hack vooral een publieke afgang is. Het zou voor hem anders zijn als zijn vrouw hem in een hotelkamer met iemand anders had betrapt.

Paul uit Texas die nu in scheiding ligt, is bang dat zijn vrouw de gegevens tegen hem zal gebruiken in de rechtszaal. En Larry die zich ook ooit inschreef op de site tijdens een relatiecrisis, is in shock: "Ik denk niet dat deze mensen weten wat ze hebben aangericht."

Hey, talldarkhandsome37, nice Ashley Madison profile!

Stomme opmerking die je niet moet maken

STER reclame