ANP

Massamoord op wespen gepland op Lowlands

Wie deze zomer nog geen wesp gezien heeft, is in ieder geval niet in Biddinghuizen geweest. Het plaatselijke pretpark heeft last van een heuse wespenplaag, iets waar ze zich bij de buren best zorgen om maken.

Dit weekend stromen daar namelijk de festivalgangers het Lowlands-terrein op en die zitten totaal niet te wachten op een bezoekje aan de EHBO-tent. Tijd voor de aanval, volgens Lowlands-website lowlove.nl. Daarom zijn er 250 lokdozen op het terrein geplaatst, met plek voor 5.000 wespen. Genoeg ruimte voor zo'n 1,2 miljoen zwart-gele prikbeesten.

AFP

Directeur Eric van Eerdenburg mikt een stuk lager: "Het doel is om 180.000 wespen uit te roeien", zei hij tegen de website. Het hele terrein is doorzocht op wespennesten en alles wat gevonden is, is weggehaald.

Lowlands valt ieder jaar middenin het wespenseizoen, maar toch zal het de bezoekers waarschijnlijk tegenvallen hoeveel wespen er mee feesten. "Dit jaar doen de wespen het goed, op veel plekken worden echt veel wespennesten gemeld", zegt Arnold van Vliet van de Natuurkalender: "Als je nu buiten zit, stikt het van de wespen om je heen."

Deel artikel: