NOS Op 3
NOS

Goedemorgen, op de meeste plaatsen droog en steeds meer zon, het is vanmiddag 20 tot 26 graden. Morgen nog warmer, dan is het 26 tot 30 graden, maar later op de dag wel kans op een bui, misschien met onweer.

Wat heb je gemist...

Meer boren, maar dan in Noordzee

Minister Kamp van Economische Zaken wil meer gas winnen uit de Noordzee. Op die manier wil hij minder afhankelijk worden van gaswinning in Groningen en de import uit Rusland. Er zou nog flink wat gas in de zeebodem zitten: 118 miljard kubieke meter in bekende velden, en mogelijk nog eens 165 miljard kubieke meter in gasvelden die nog niet zijn ontdekt.

Minister Kamp tijdens een bezoek aan een booreiland in de Noordzee in 2013 ANP

Eerste versie 'I have a dream'-speech gevonden 

Martin Luther King, de burgerrechtenactivist die in 1963 wereldberoemd werd met z'n 'I have a dream'-toespraak, gaf die toespraak al eens eerder. Het was al bekend dat ie vaker "I have a dream" had geroepen, maar nu blijkt dat hij haast dezelfde toespraak gaf in 1962, op een school in North Carolina:

Jan Roos aangevallen door boze jongeren

GeenStijl-verslaggever Jan Roos is gisteravond in Amsterdam naar eigen zeggen met stenen bekogeld door een groep jongeren. Ook hebben ze hem met stokken willen slaan en hebben ze hem met de dood bedreigd. Roos raakte niet gewond: "Ik ben eropaf gerend als een soort mallepietje. Daar schrokken ze van en ze liepen weg." Hij doet geen aangifte. 

Rellen in Salou

In Salou in Spanje zijn rellen geweest na de dood van een migrant. De migrant van 50 uit Senegal sprong van een balkon tijdens een politie-inval. Hij werd verdacht van het verkopen of maken van illegale dvd's. Na z'n dood trokken 2-honderd migranten het centrum van Salou in, en gooiden met stenen, barkrukken en tafels naar de politie. Zestien mensen raakten gewond. Er zijn zeker twaalf mensen opgepakt.

Rellen in Salou na dood Senegalees

Verder vandaag:

Duidelijkheid voor juweliersvrouw Deurne

De juweliersvrouw uit Deurne die vorig jaar twee overvallers dood schoot, hoort vanochtend rond 10:00 uur of ze wordt vervolgd. Ze schoot de mannen neer nadat die haar man hadden aangevallen en verwond, daarna belde ze zelf met 112. Vorig jaar besloot het Openbaar Ministerie al dat de vrouw - Marina - niet wordt vervolgd, omdat ze uit zelfverdediging schoot. Maar familieleden van de overvallers stapten naar de rechter om er toch een rechtszaak van te maken.

STER reclame