NOS Op 3
Dick van Smirren

Hij was dé ooggetuige van vandaag in Alphen aan den Rijn: Dick van Smirren. Hij zag het ongeluk met de bouwkranen vanaf zijn balkon gebeuren en was sindsdien bijna voortdurend op de radio en televisie te horen. Hoe heeft hij deze dag beleefd? "Ik stond aan de grond genageld. En dat gevoel is nog steeds niet helemaal weg." 

Ik stond aan de grond genageld. En dat gevoel is nog steeds niet helemaal weg.

Dick van Smirren

We spreken Van Smirren als hij in de taxi zit, onderweg naar Jinek. "Dit was tot vanmiddag een hele normale dag. Ik ging iets eerder naar huis en zag de kranen boven de huizen uitsteken. Oké, ze zijn begonnen dacht ik. Want het was niet duidelijk wanneer het precies zou gebeuren, het was al uitgesteld vanwege de storm." 

Omdat de TNO-medewerker geïnteresseerd is in techniek, besloot hij het tafereel vast te leggen. "Dit is wel heel mooi om met de drone te brengen", dacht hij toen. "Het is een heel rustig filmpje, met mooie muziek eronder."

Dick van Smirren Facebook

"Daarna pakte ik m'n gewone camera en zette die op de hoek van het balkon. En toen ging het mis. Normaal beweegt zo'n ding van millimeter tot millimeter, maar toen zag ik hem slingeren, zo onwerkelijk. Ik stond aan de grond genageld."

Niet lang, want Van Smirren belde meteen 112. "Daarna realiseerde ik me dat ik die beelden op de camera had, dus ik zette ze op de computer en bood ze aan aan de NOS." 

En zo was hij de hele verdere dag te horen met zijn ooggetuigeverslag. Nu nog te gast bij Jinek. "Dan ben ik rond 01.30 uur thuis en dan ga ik proberen wat te slapen. Ik moet morgen weer vroeg beginnen, maar er zal wel ruimte zijn om wat later te komen hoop ik."

STER reclame