Zonne-auto

Studenten TU Eindhoven maken gezinsauto op zonne-energie

Sneller, luxer en mooier, na Stella is er nu Stella Lux, de nieuwste gezinsauto op zonne-energie. Vandaag werd hij gepresenteerd door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Met Stella Lux gaat het Solar Team Eindhoven z'n titel verdedigen tijdens de World Solar Challenge 2015 in Australië.

Voorganger Stella won in 2013 de 3000 kilometer durende race voor zonne-auto's in de categorie familiewagens. Dan gaat het niet alleen om snelheid, maar ook om een praktische en gebruiksvriendelijke zonne-auto. Doel van het team: minstens zo goed presteren als de studenten uit 2013. En het hogere doel: de auto van de toekomst bouwen.

En dus werd vanmiddag met trots het doek van de bolide getrokken:

Tadaaaa!

Volgens Carlo van de Weijer, als mobiliteitsexpert van de TU Eindhoven betrokken bij het project, hebben de studenten het geheel op eigen kracht klaargespeeld.

Carlo van de Weijer: "De studenten hebben het op eigen kracht gedaan."

Team manager Tom Selten, die mee af zal reizen naar Australië, legt nog maar eens uit wat de auto bijzonder maakt. "Het is zo'n gaaf project. 22 studenten begonnen een jaar geleden met helemaal niets, en nu staan we hier met de eerste energiepositieve gezinsauto."

Tom Selten: "Dit is geweldig."

Deel artikel: