NOS Op 3
NOS

Goedemorgen! Vanmorgen buien en in het oosten mogelijk onweer. In de loop van de ochtend trekt de regen weg, de rest van de dag zien we regelmatig het zonnetje. Het wordt 19 tot 22 graden. 

Wat heb je gemist... 

IS: wij zitten achter aanslag Tunesië

Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag in Tunesië opgeëist, zegt de online-jihadmonitor SITE Intelligence Group. Op Twitter staat een verklaring waarin de terreurgroep zegt achter de aanslag op het toeristenstrand te zitten.

Bij de aanslag gisteren kwamen zeker 39 mensen om het leven, de meeste van hen toeristen. Het zou onder anderen gaan om Belgen, Duitsers en Britten. 

'Hij kwam vanuit zee en begon te schieten'

Eerste homo's trouwen in Texas 

De 82-jarige George Harris en en 85-jarige Jack Evans zijn getrouwd, in Dallas. Het is het allereerste homostel dat getrouwd is in Texas. Dat mag nu, door een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Homo's mogen nu in alle Amerikaanse staten in het huwelijksbootje stappen.

Toen de twee mannen, die al 54 jaar bij elkaar zijn, het nieuws op televisie zagen trokken ze hun mooie pak aan en trokken naar het centrum van Dallas. Het huwelijk kostte ze 91 dollar. 

Na jaren wachten, eindelijk trouwen

Obama zingt Amazing Grace bij begrafenis dominee Charleston

Speechen kan president Obama als de beste, maar nu laat hij zien dat hij ook zijn medeleven kan uiten in zang. Tijdens de uitvaart van dominee Clementa Pinckney zong de president Amazing Grace voor de slachtoffers van de aanslag in Charleston. 

Obama zingt Amazing Grace

Verder vandaag...

Griekenland wil referendum over reddingsplan

De deadline van 1 juli nadert, maar het Griekse schuldendrama gaat waarschijnlijk nog langer duren. De Griekse premier Tsipras wil een referendum houden, volgend week zondag. Daarin moet het Griekse volk maar zeggen wat ze vinden van de voorstellen uit Brussel om verder te bezuinigen.

Het referendum zou dus na de deadline van dinsdag zijn, maar Tsipras wil uitstel vragen aan Europa. Vandaag zou deden de eurolanden bij elkaar komen voor de allesbeslissende bijeenkomst over Griekenland, maar het is onduidelijk of dat doorgaat.

De Griekse premier Tsipras bij de onderhandelingen in Brussel EPA

STER reclame