NOS Op 3
Google Maps

Het ene moment lig je nog lekker op je strandstoel aan het zwembad, het volgende moment komen de bezorgde sms'jes en appjes van het thuisfront binnen. 

Het overkwam Jonathan Hafkamp, die sinds zaterdag vakantie viert in het Tunesische Monastir. Die plek ligt zo'n 30 kilometer van Sousse, waar vandaag de aanslag plaatsvond. Bij die aanslag, waarbij twee mannen het vuur openden op badgasten op het strand, zijn 37 mensen om het leven gekomen.

"We lagen aan het zwembad en ik moest even naar de wc", vertelt Jonathan. "In de lobby is wifi en daar kreeg ik ineens allemaal berichtjes binnen. Toen hoorde ik pas over de aanslag". 

Volgens Jonathan verplaatsten zich daarna steeds meer mensen naar de lobby om bezorgde familieleden en vrienden gerust te stellen.

Voor het boeken wist Jonathan dat in Tunesië er een verhoogde kans was op aanslagen. "Dat neem je dan maar voor lief, want er zijn meer landen die dat hebben", redeneert Jonathan. 

"Egypte heeft dat ook en daar zijn we ook een paar keer geweest. Je denkt toch: er gebeurt niks en als er wat gebeurt, is het in de grote stad."

Hotel

De schrik zit er nu goed bij Jonathan. Hij is dan ook niet van plan om zonder reden zijn hotel te verlaten. "Het voelt niet fijn om naar het strand te gaan, als is de kans dat er nu nog wat gebeurt vrij klein."

De terugvlucht staat voor morgen gepland, maar Jonathan wil eigenlijk niet zo lang wachten. "Als het zou kunnen, zou ik hier zo snel mogelijk weggaan. Al is het vanavond."

STER reclame