Graceland

Politie valt binnen bij Elvis-huis in Breda

"I'm going to Graceland, Graceland. At the Heilaarstraat in Breda . I'm going to Graceland."

Misschien gaat het liedje niet helemaal zo, toch staat er een replica van de beroemde villa van Elvis Presley in Brabant. De eigenaar wil er een bed en breakfast in beginnen. De politie wilde daar niet op wachten en ging vanochtend al naar binnen.

Zoekhonden

Volgens een politiewoordvoerder is de inval gedaan in verband met een hennepkwekerij in de Achterhoek. "Vorig jaar mei hebben we een wietkwekerij van 400 planten opgerold in Dinxperlo. Naar aanleiding daarvan zijn we een witwasonderzoek gestart, waarbij de eigenaar van de woning in Breda in beeld kwam. Hij is verdachte, maar niet aangehouden", zegt de woordvoerder van Politie Oost-Nederland. "We hebben een aantal dingen in beslag genomen, voornamelijk documenten."

Volgens een verslaggever van BN/De Stem zijn de ramen afgeplakt. Er lopen ook politiehonden over het terrein. Dat is volgens de politie heel gebruikelijk bij dit soort zoekingen.

'Gewoon Graceland'

"Wij zijn vooral heel erg verbaasd", reageert een woordvoerder van Jimmy Prins, de eigenaar van het pand. "Als de politie gewoon netjes had gevraagd binnen te kijken, had dat zo gemogen. Jimmy is een simpele man, zijn telefoonnummer en e-mail zijn openbaar. Dan is het niet nodig met politiebusjes voor te komen rijden. We hebben niets te verbergen."

Volgens de woordvoerder hebben veel mensen, ook in de buurt, een verkeerde indruk van Graceland. "Er is geroepen dat er een bordeel in zou komen, dat er feesten georganiseerd zouden worden. Maar Graceland is Graceland, gewoon een bed and breakfast."

Graceland is Graceland, gewoon een bed and breakfast.

Woordvoerder Graceland

Volgens de politie speelt de crowdfund-campagne niet mee in het onderzoek.

Deel artikel: