Prince

Dit is Prince z'n protest tegen de rellen in Baltimore

Prince wil dat het afgelopen is met de onrust in de Amerikaanse stad Baltimore. Daarom bracht de artiest gisteren een protestlied uit. In het kersverse nummer, met de originele titel Baltimore, roept hij op tot vrede.

In Baltimore is het al weken onrustig door de dood van de zwarte Amerikaan Freddie Gray. Hij werd op 12 april opgepakt en liep in de politieauto ernstige verwondingen op, waarna hij overleed. Daarop braken rellen uit tussen betogers en de politie. De gouverneur van de Amerikaanse staat Maryland kondigde zelfs de noodtoestand af.

Prince vindt dat het klaar moet zijn met de onrust, en het geweld tegen zwarte Amerikanen. Daarvoor kwam 'ie speciaal even terug op Twitter:

For Michael Brown or Freddie Gray. Peace is more than the absence of war.

Prince in Baltimore

Rally 4 Peace

Prince zingt het nummer vandaag ook tijdens zijn Rally 4 Peace-concert in Baltimore. Z'n funkband 3rdEyeGirl staat hem bij. Prince heeft iedereen gevraagd om in het grijs te komen, ter ere van Freddie Gray. Ook andere artiesten komen optreden, maar wie is nog niet bekend.

Jay-Z's streamingdienst Tidal gaat het concert live doorzetten, in onze tijd is dat van 02.00 - 03.00 uur vannacht). Op de site kan je ook doneren aan een stichting tegen discriminatie in Baltimore.

De 56-jarige zanger bracht zijn laatste soloalbum uit in september vorig jaar, genaamd Art Official Age.

Deel artikel: