NOS Op 3
NOS

Goedemorgen!

Het is wisselend bewolkt met enkele buien, later klaart het op en is er veel zon. Het wordt 13 tot 16 graden. Morgen prima dagje: geregeld zon, en het wordt 17 tot 20 graden.

Wat heb je gemist?

Slachtoffers blikseminslag zijn twee jonge vrouwen

De slachtoffers van een blikseminslag in Amersfoort zijn twee vrouwen van 20 jaar. Ze komen uit Amersfoort. Volgens de politie schuilden ze onder een boom en werden ze daar geraakt door de bliksem. Ze zijn door de brandweer zittend tegen de boom gevonden. Van de boom die werd geraakt door de bliksem is een groot stuk afgebroken.

Glurende basketbalcoach vrijuit

Een Belgische basketbalcoach die zijn speelsters onder de douche filmde, is in hoger beroep vrijgesproken. Bij de coach werden meerdere filmpjes van douchende vrouwen gevonden, onder wie minderjarigen. In eerste instantie kreeg de man een voorwaardelijke celstraf. Maar in hoger beroep stelde de rechter dat de man niets strafbaars heeft gedaan, omdat hij de vrouwen niet had gedwongen en het materiaal ook niet had verspreid. De zeventien slachtoffers moeten de proceskosten betalen.

Kate en William willen met rust gelaten worden

De Britse prins William en zijn vrouw Kate hebben om privacy gevraagd nu ze met hun baby Charlotte naar hun huis in Norfolk zijn vertrokken. De politie deelt in de buurt brieven uit aan de media met een oproep het gezin met rust te laten.

Twee doden bij blikseminslag

'Geen hogere poortjes Rotterdam Centraal'

De architect van station Rotterdam Centraal wil geen hogere toegangspoortjes. Tegen RTV Rijnmond zegt ontwerper Jan Benthem dat verhoogde poortjes in de stationshal niet bij het nieuwe station passen. In Rotterdam springen veel mensen over de poortjes heen om zo het inchecken te ontlopen. De Tweede Kamer wil ze daarom verhogen.

Messi - Bayern München: 3-0

Barcelona heeft zich een uitstekende uitgangspositie verschaft met het oog op de finale van de Champions League. Aan de hand van de weer geniale Messi werd Bayern München in het eerste halvefinaleduel in de Champions League met 3-0 te kijk gezet. De Argentijn scoorde na rust twee keer en verzorgde de assist voor de derde treffer. Wereldwijd is er veel lof voor de aanvaller.

Mensen springen over poortjes
CL: Barcelona - Bayern München Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wat moet je weten

Britten gaan stemmen

De Britten gaan vandaag naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. De laatste peiling wees gisteren uit dat het een nek-aan-nekrace is tussen premier Cameron en oppositieleider Miliband. Geen van beiden zal waarschijnlijk een absolute meerderheid krijgen in het parlement. Over anderhalf uur gaan de stemlokalen open en mogen 50 miljoen Britten hun stem uitbrengen.

Ed Miliband en David Cameron AFP

STER reclame