Goedemorgen

Wekdienst: taxiregels, Pacquiao en IS

Goedemorgen,

Er is best wat zon, maar later in de ochtend en vanmiddag ontstaan weer buien. Het waait stevig en het wordt 15 graden. Morgen zijn er minder buien, en wordt het een graad of 13.

Wat heb je gemist?

De regels voor de taxibranche worden wat versoepeld. Staatssecretaris Mansveld wil het zo makkelijker maken voor nieuwe aanbieders om op de markt te komen. Toch blijft UberPop verboden, de dienst waarbij mensen in hun eigen auto passagiers vervoeren. In de nieuwe plannen hoeven taxichauffeurs niet meer verplicht een bon aan de klant te geven en hoeven ze geen papieren taxivergunning en tariefkaart bij zich te hebben. Verder wil de staatssecretaris provincies meer ruimte geven om te experimenteren met taxi's.

De Duitse co-piloot Andreas Lubitz, die zelfmoord pleegde met een Germanwings-toestel, heeft op de heenvlucht de daling geoefend. Dat schrijft Bild op basis van bronnen die onderzoek doen naar de crash van het vliegtuig. Lubitz zou het toestel een vlucht eerder, van Düsseldorf naar Barcelona, ook minutenlang hebben laten dalen. En daar is geen logische verklaring voor, schrijft de Duitse krant.

Andreas Lubitz

Twee inwoners van de Amerikaanse staat Nevada slepen Manny Pacquiao voor de rechter. Ze voelen zich belazerd door de Filipijnse bokser, omdat hij een schouderblessure heeft verzwegen in de aanloop naar het 'Gevecht van de Eeuw' tegen de Amerikaan Floyd Mayweather.

Nederland heeft in Irak tot nu toe zo'n zeshonderd aanvallen uitgevoerd op Islamitische Staat. Het gaat vooral om minder gevaarlijke bombardementen vanaf grote hoogte. Een van de leiders van de Nederlandse missie denkt dat de strijd na september wordt verlengd, dat zei hij in het programma ​Pauw.

Steeds meer Europeanen zijn te dik, en dat wordt alleen maar erger, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie. Vooral in Ierland worden mensen zwaarder. Over 15 jaar is vrijwel elke volwassene in dat land te dik. In Nederland neemt het aantal mensen met obesitas de komende jaren juist af, verwacht de Wereldgezondheidsorganisatie.

Manny Pacquiao voelt aan zijn rechterschouder op de persconferentie na het gevecht met Floyd Mayweather

Wat moet je weten...

FC Groningen wordt vandaag gehuldigd

Bekerwinnaar FC Groningen wordt vandaag gehuldigd in de eigen stad. De Groningers wonnen zondag voor het eerst in hun geschiedenis de KNVB-beker door met 2-0 te winnen van PEC Zwolle. Wat doet Groningen met die euroberg in de Euroborg?

Reddingswerkers Nepal terug naar Nederland

De Nederlandse hulpverleners komen aan het eind van de middag aan op het vliegveld van Eindhoven. Het Urban Search and Rescue team, USAR, was één van de eerste teams in Nepal na de aardbeving. De ploeg coördineerde in Nepal de reddingsacties van verschillende teams.

Deel artikel: