Spring Break in Florida

Florida pakt Spring Break aan na groepsverkrachting

Het is afgelopen met Spring Break zoals het nu gevierd wordt in Florida, zeggen de autoriteiten in de Amerikaanse staat: alcohol is daar voortaan uit den boze. Volgens de politie worden er ieder jaar steeds meer mensen gearresteerd, vooral voor drugs- en wapenbezit. Dit jaar ging een filmpje van een groepsverkrachting tijdens het feest in de stad Panama viral.

Dat was de druppel. "Ze hebben het zelf verpest", concludeert sheriff Frank McKeithen tegen CNN. "Spring Break zal hier nooit meer hetzelfde zijn."

Verkrachting

Op de video is te zien hoe een vrouw verkracht wordt, terwijl veel mensen toekijken. Ze kan zich niets herinneren van de gebeurtenis, waarschijnlijk omdat ze gedrogeerd was.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

"Dit is niet de eerste video die we zien. Het is ook niet de tweede, of de derde", zegt McKeithen. "We hebben vele video's gezien die hierop lijken en ik kan alleen maar gokken hoeveel dingen we niet hebben gezien."

Open bar

Tijdens Spring Break, ergens tussen februari en april, hebben Amerikaanse scholieren en studenten een week vrij. Honderdduizenden studenten boeken dan een trip naar een van de beruchte bestemmingen, zoals Cancún, Miami Beach of Panama City Beach. De reis is vaak inclusief een aantal uur open bar, dus je kan je voorstellen dat er flink wordt gedronken. Drugs, seks en gevechten zijn dan aan de orde van de dag.

Daar wordt wat betreft Panama City Beach nu dus een stokje voor gestoken, want vanaf volgend jaar is alcohol op dat strand in maart en april verboden. Ook komt er veel meer beveiliging. Sheriff Frank McKeithen hoopt dat er dan families naar de stranden komen, in plaats van feestvierders.

Inmiddels heeft de politie drie mannen opgepakt die verdacht worden van het verkrachten van de vrouw. De politie is nog op zoek naar de vierde en laatste verdachte.

McKeithen vindt het filmpje een van de meest smerige, afschrikwekkende en ziekmakende dingen die hij ooit gezien heeft. "De honderden omstanders deden helemaal niets om de verkrachting te voorkomen, ze gingen gewoon door met feesten. We zijn tot het punt gekomen dat voor jongeren dit kennelijk ergens acceptabel is geworden. Ik zeg: dit is niet acceptabel in Bay County."

#PCB2K15

Volgens de autoriteiten is het niet het enige bizarre filmpje dat ze gevonden hebben. Onder de hashtag #PCB2K15 worden allerlei filmpjes gedeeld. Voornamelijk zijn er beelden van gevechten en dronken en dansende studenten te zien, maar blijkbaar ook een aantal groepsverkrachtingen.

Deel artikel: