Chef'Special, Dotan en Kensington winnaars bij 3FM Awards

3FM Awards uitgereikt

Kensington en Dotan hebben elk twee awards gewonnen bij de 3FM Awards. Zij waren al de grote kanshebbers, met elk vijf nominaties op zak. Chef'Special won in Utrecht de prijs voor de beste band.

Dotan won eerder al de Schaal van Rigter, voor de meest gedraaide plaat. Daarnaast kreeg hij vanavond de award voor beste zanger en die voor beste single, met zijn nummer Home. "Toen ik dit nummer schreef, vonden mensen het vreemd en wisten ze niet wat ze ermee aan moesten", zei Dotan bij de ontvangst van de prijs. "Een jaar later heeft het veel voor mensen betekend. Helemaal te gek."

Beste zangeres was voor de vijfde keer op rij Ilse DeLange. De Zeeuwse band Racoon werd tot beste popartiest gekozen en sleepte daarmee zijn twaalfde 3FM-award binnen.

  • ANP
    Jett Rebel op de 3FM Awards
  • ANP
    Dotan tijdens de 3FM Awards
  • ANP
    Typhoon tijdens de 3FM Awards

'Gek jaar'

Typhoon was dit jaar de beste hiphopartiest. "Dit is een gek jaar geworden, waar dingen heel snel zijn gegaan", reageerde Typhoon, die met zijn band dit seizoen elke maand bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door optreedt.

Jett Rebel ging er met de award voor beste live act vandoor. Vorig jaar won hij al de prijs voor beste nieuwkomer en de Serious Talent Award.

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor Nederlandse muziekacts. De winnaars zijn gekozen door de luisteraars van radiozender 3FM. De awardshow was altijd in Amsterdam, maar dit jaar verhuisde het feest naar het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht.

Een andere primeur was het 3FM Awards Festival, dat tegelijk met de awardshow in andere zalen van TivoliVredenburg plaatsvond. Bands als Kensington, Chef' Special, Typhoon en Racoon traden op.

Deel artikel: