NOSop3

Wekdienst: op 't circuit, dode baby en korrels

NOS

Goedemorgen,

vandaag is er veel bewolking, maar schijnt af en toe de zon, vooral in het zuiden. Het wordt zes tot negen graden. Morgen iets koeler en zondag kan er wat regen vallen.

Giedo van der Garde in de garage van Sauber Getty Images

Van der Garde al wel in garage, nog niet in actie

Giedo van der Garde staat al wel in overall in de garage van Sauber, maar komt nog even niet in actie. Sauber besloot niemand in te zetten bij de eerste training van het Formule 1-seizoen op het Albert Park Circuit in Melbourne. Van der Garde had een contract voor dit jaar bij Sauber, maar het team zette twee andere coureurs op de officiële lijst voor 2015. Van der Garde spande een rechtszaak aan en won die. Nu wacht hij nog op een licentie voor de eerste Grand Prix van dit seizoen, aanstaande zondag. 

Man rijdt baby dood

Een man uit Hardenberg heeft zich gemeld bij de politie nadat hij gisteravond een man met een baby had aangereden. De baby overleefde het ongeluk niet. De man ligt in het ziekenhuis. De aanrijding gebeurde in Lutten, bij Slagharen. De man ging er vandoor na het ongeluk en meldde zich later bij de politie. Hij zit nog vast.

Zwarte korreltjes op auto's in Born

Mysterieuze korrels in Limburg

Een raadsel in Limburg: daar zijn op een industrieterrein honderden auto's beschadigd. Er zijn mysterieuze zwarte korreltjes gevonden, maar de brandweer zegt dat die niks met de schade te maken hebben. Wat die korrels daar dan wél doen, is volkomen onduidelijk. Dat geldt overigens ook voor de schade; niemand weet waar die door komt. 

Kippen geruimd in Barneveld

Op een boerderij in Barneveld, waar gisteren de vogelgriep werd gevonden, wordt de rest van de kippen geruimd. Gisteravond werd al een begin gemaakt met het doden van de 30.000 dieren. Het gaat om een milde variant van de vogelgriep.