Google opent eerste fysieke winkel in Londen

In het centrum van Londen heeft Google z'n eerste eigen winkel geopend: de Google Shop. Op Tottenham Court Road kunnen mensen nu alle apparaten en gadgets van Google onder één dak vinden.

Het is de eerste keer dat Google onder eigen naam een winkel opent. De winkel is gevestigd in een groot warenhuis dat gespecialiseerd is in huishoudelijke elektronica en apparaten. Google noemt de winkel een "shop in shop".

Naast smartphones, tablets en laptops zijn er ook technische snufjes waar mensen mee kunnen experimenteren. Zo is er een grote simulator waarmee gebruikers via Google Earth over de wereld kunnen vliegen. Ook is er een Doodle Wall waar mensen met digitale sprays tekeningen kunnen maken.

"Met de Google Shop willen we mensen een plek bieden waar ze kunnen spelen, experimenteren en leren", zegt James Elias, de Britse marketingdirecteur van Google. Zo zal de winkel ook workshops en evenementen gaan verzorgen, zoals lessen over online beveiliging.

Volgens The Telegraph is Google zeker niet het laatste online bedrijf met een fysieke shop. Zo overweegt Amazon op dit moment een winkel te openen in New York. Volgens een woordvoerder is het nog niet bekend of Google ook in Nederland winkels gaat openen.

Deel artikel: