De dansende man die daarna in schaamte wegkijkt

1727 vrouwen zochten naar één dansende man

Het begon met een foto op forum 4Chan met de pesterige omschrijving: "Zag dit exemplaar een poging tot dansen doen. Hij stopte toen hij ons zag lachen."

Maar het internet lachte niet mee, want: 'iedereen heeft het recht om schaamteloos te dansen', was de populaire mening op Twitter. Er ontstond een zoektocht naar de dansende man onder de hashtag #FindDancingMan.

In de uitnodiging staat dat er zo'n 1727 vrouwen waren die zin hadden om met de man te dansen. En het aantal aanmeldingen bleef groeien. Zelfs Pharrell Williams wil meedoen.

Heel lang heeft de zoektocht niet geduurd. Binnen een dag kwam deze foto boven water:

En dat lijkt toch wel verdacht veel op de dansende meneer. En ja hoor, niet lang daarna meldde Sean uit Londen zich, slechts veertien uur na de eerste oproep van een totaal onbekende aan de andere kant van de wereld.

Over een paar weken heeft Sean volgens de initiatiefneemster vrij en dan wordt er in Los Angeles flink gedanst.

Dat heeft natuurlijk een prijskaartje. Via een crowdfundingsactie willen de danspartners in LA genoeg geld ophalen om Sean van Londen naar LA te vliegen en hem 'het feest van zijn leven' te bezorgen.

De actie heeft inmiddels meer dan 20.000 dollar opgehaald. Het geld dat overblijft gaat naar een goed doel tegen pesten.

Deel artikel: