Bruin en zijn vrouw op de loopfiets Lopifit
NOS Op 3

De fiets van Bruin Bergmeester uit het Drentse dorp Valthe heeft er in één klap heel veel fans bij. En dat allemaal dankzij Jackass-ster Bam Margera. Die plaatste een video van de bijzondere 'loopfiets' van Bruin op zijn Facebook met de tekst 'Buy me one!'. 

"Toen ik een keer op de loopband in mijn fitnesskamer aan het lopen was, viel bij mij het kwartje: waarom niet de loopband naar buiten brengen?", vertelt Bruin Bergmeester in een video die RTV Drenthe vorig jaar van hem maakte. 

Hij zette vervolgens zelf vijf van die fietsen in elkaar. En zo ziet 'ie eruit:

Het filmpje van RTV Drenthe werd een aantal maanden later opgepikt door The Epoch Times. Toen kreeg Bruin al fanmail, maar sinds Margera er gisteren over schreef op Facebook gaat het pas echt los. 

Margera heeft meer dan 4 miljoen likes. Zijn post over Bruins loopfiets is inmiddels meer dan honderdduizend keer geliked en gedeeld. Bruin kende Margera niet, maar is blij met alle aandacht. "Ik had meteen iets van: dit is erg leuk."

'Hype is fantastisch'

En toch ging niet alles voor Bruin van een leien dakje, want hij heeft lang moeten zoeken naar iemand die zijn loopfiets in productie wilde nemen. Inmiddels heeft hij een bedrijf gevonden: in mei moeten de eerste fietsen in de Nederlandse  winkels liggen. 

Lopifit

Dankzij Margera heeft Bruin nu ook al diverse aanbiedingen uit het buitenland gehad. Hij had al een distributeur in Qatar, maar nu bieden ook verschillende Amerikanen zich aan. 

"De hype is fantastisch, nu werpt het eindelijk z'n vruchten af", aldus Bruin. "Nu is het de hoop dat het langer gaat duren. Het is belangrijk dat alleen serieuze kandidaten zich melden."

STER reclame