NOS Op 3
Facebook

Automobilisten in Australië hebben dé manier gevonden om hun medeweggebruikers te behoeden voor een snelheidsboete. Hoe? Door net te doen alsof ze pech hebben. En die 'kapotte' auto parkeren ze dan precies in het zicht van de camera in een flitsauto in de berm. 

Steeds meer Australiërs doen mee aan de actie die begon op Facebook. Iedereen kan foto's insturen naar de pagina 'Block Their Shot'. En dat gebeurt ook. Al bijna 40.000 mensen hebben de pagina geliket. Zelfs fietsers doen mee. 

Block Their Shot

De makers zeggen dat ze de pagina hebben opgericht, omdat ze vinden dat de flitsers er alleen maar staan om de staatskas te spekken. Maar waar ze volgens tegenstanders van de actie niet over hebben nagedacht, is dat veel van de flitsauto's op plekken staan waar veel ongelukken gebeuren. 

Ik hoop dat deze idioten volwassen worden, zodat ik er geen gigantische boetes op hoef te zetten. Als ze niet ophouden met deze dommigheid, onderneem ik actie.

Verkeersminister Duncan Gay

De overheid is niet blij met de actie. Volgens de Australische krant The Daily Telegraph zijn ze aan het uitzoeken of er hoge boetes kunnen worden uitgedeeld aan mensen die flitsauto's bewust het zicht belemmeren.

STER reclame