Netflix

'Netflix blokkeert gebruikers die hun ip-adres veranderen'

Zit jij ook wel eens op de Amerikaanse Netflix omdat je het Nederlandse aanbod te klein vindt? Volgens Torrentfreak wil Netflix daar wat tegen gaan doen. Het bedrijf zou gebruikers blokkeren die via een programmaatje doen alsof ze vanuit een ander land Netflix kijken.

Zo'n programmaatje verandert je ip-adres, waardoor Netflix denkt dat je niet vanuit Nederland kijkt. Dat kan bijvoorbeeld met Torguard. "Dit is een nieuwe ontwikkeling", zegt Ben van der Pelt van Torguard. "Een paar weken geleden hoorden we de eerste verhalen van gebruikers die hierom geblokkeerd werden door Netflix. Ze kregen een error die we nog nooit eerder hebben gezien."

Locatie checken

Volgens Netflix zijn ze helemaal niet bezig met nieuwe methoden. "We gebruiken standaardmiddelen om virtueel grensoverschrijdend gebruik van Netflix tegen te gaan", zegt een woordvoerder. "We hebben daar geen recente veranderingen in aangebracht. Als zij problemen hebben, komt dat niet door iets wat wij hebben gedaan. Er is aan onze kant geen verandering in tactiek of strategie."

Volgens Torrentfreak test Netflix ook andere methoden om je locatie te checken. Ze zouden onder druk staan van de entertainment-industrie om daar iets tegen te doen.

Deel artikel: