Tim Veninga

'Ik help mannen om vrouwen het bed in te krijgen'

Het is me al een paar keer gelukt om met de tips van Tim een vrouw mee naar huis te krijgen.

Eén van de cursisten

Hoe doe je dat nou eigenlijk, vrouwen versieren? Dat vroeg Luuk zich af toen zijn relatie van zeven jaar uitging. Via Google kwam hij uit bij datingcoach Tim Veninga. Dit weekend gaf Tim aan een groep mannen zijn cursus versieren in Amsterdam. Op een geheime plek, want de mannen zijn bang voor protesten van feministen.

En dat allemaal vanwege Julien Blanc en zijn cursussen, waarin hij mannen leert hoe ze vrouwen het bed in kunnen manipuleren. Een video waarin hij het hoofd van Japanse vrouwen in zijn kruis drukt, maakte veel mensen witheet - hij mocht zelfs Groot-Brittannië en Australië niet meer in.

Maar Tim is niet de Nederlandse Julien Blanc.

"Julien Blanc gaat soms wel te ver", zegt Tim. Op zijn blog noemt hij de actie in Japan walgelijk. "Dat is aanranding en dat veroordeel ik keihard. Wanneer je doelbewust de grenzen van een vrouw overschrijdt, ongepast aanraakt en bewust kwetst, dan verdien je het om in de diepste kerker weggesmeten te worden."

Tim Veninga

Ik heb in 25 jaar nog nooit expliciet hoeven zeggen dat ik tegen aanranding en verkrachting ben. Maar nu opeens wel.

Datingcoach Tim

Maar toch kunnen veel mannen wel wat hulp gebruiken als om het versieren gaat. En dan is de workshop van Tim de plek waar je moet zijn, zegt hij zelf. Tim is misschien geen model, maar toch sliep hij het afgelopen jaar naar eigen zeggen al met 300 vrouwen. "Daar ben ik trots op. Met mijn cursus wil ik zo veel mogelijk mannen helpen."

Tim pakt het anders aan dan Julien. "Mannen en vrouwen zijn verschillend, we zien er anders uit en denken anders. Ik help mannen om vrouwen het bed in te krijgen."

En niet met slappe excuusjes dat je gewoon meer zelfvertrouwen moet kweken. "Je hebt wel zelfvertrouwen nodig, maar als je het trucje eenmaal snapt, dan komt dat vanzelf."

De deelnemers hebben er wat aan, zeggen ze. "Het is me al een paar keer gelukt om met de tips van Tim een vrouw mee naar huis te krijgen", aldus Luuk. Volgens een andere anonieme deelnemer heeft de cursus bij hem ook op andere manieren geholpen. "Je krijgt er gewoon zelfvertrouwen door. Veel mensen beginnen na zo'n 'vrouwencursus' bijvoorbeeld een onderneming."

Het werkt niet voor iedereen. Coaches pretenderen dat ze iedere loser een vrouw kunnen laten versieren. Dat is niet zo.

UvA-onderzoeker Schuurmans

"Maar er spelen zo veel meer factoren mee die bepalen of je succes hebt bij het versieren van vrouwen", zegt Schuurmans. "De tips kunnen je misschien wel op weg helpen, maar als je in Amerika een man bent met ene Indisch uiterlijk, reken er dan maar op dat je niet zo snel een vrouw voor je wint."

Volgens Schuurmans hebben uiterlijk en sociale status echt een grote invloed. "Daar helpt zo'n cursus je echt niet mee."

300 vrouwen in een jaar?

Gaat het er Tim nou om dat zijn cursisten gewoon zo veel mogelijk vrouwen neuken? "Nee", zegt hij. "Sommige mannen hier willen ook gewoon een vriendin."

"Het is veel macho", geeft Tim toe. "Als ik 's ochtend wakker word, kijk in de spiegel en geloof ik heilig dat ik een van de leukste mannen op aarde ben. Maar, ik knuffel ook met m'n moeder en m'n vriendinnetjes."

Deel artikel: