NOS Op 3
ANP

De Londense burgemeester Boris Johnson vindt dat vrouwen "discreet" moeten zijn als ze borstvoeding geven in het openbaar, schrijft The Independent. Hij reageert hiermee op de discussie die in Londen is losgebarsten nadat een vrouw die in het luxe hotel Claridge's haar kind de borst gaf, werd gevraagd haar borst te bedekken. 

De tweet van de vrouw leidde tot een hevige discussie, die ook in de politiek voor- en tegenstanders trok. Zo zei Nigel Farage, leider van de rechts-nationalistische partij UKIP, eerder deze week dat bedrijven vrouwen kunnen vragen om "in een hoekje te gaan zitten" als ze hun baby borstvoeding willen geven. Premier David Cameron is het er niet mee eens: zijn woordvoerder liet weten dat niemand een vrouw een ongemakkelijk gevoel mag geven, als ze haar kind de borst geeft. 

De actiegroep Free to Feed eist al langer dat het normaler wordt om in het openbaar borstvoeding te geven en eist dat het hotel zijn beleid aanpast. Afgelopen zaterdag organiseerde de actiegroep een protest voor het Claridge's hotel. Veertig vrouwen gaven voor het hotel borstvoeding aan hun baby. 

In Groot-Brittannië is het sinds 2010 voor bedrijven wettelijk verboden om vrouwen te discrimineren omdat ze hun kind de borst geven. 

STER reclame