Disclaimer: deze twee overleefden hun selfie wel.

Selfies: dodelijker dan je denkt

Even een selfie maken met het prachtige uitzicht. Leuk voor de mensen thuis, tenzij het fout gaat.

De Poolse Sylwia Rajchel was op vakantie in Spanje. Zaterdagnacht besloot de studente van 23 een selfie te maken op een grote boogbrug in Sevilla. Maar volgens omstanders gleed Rajchel uit en maakte ze een smak van bijna 5 meter. Vandaag werd bekend dat ze is overleden.

Het lijkt een bizar verhaal, maar selfies eisen vaker levens. Een overzicht:

Verdronken na verjaardagsselfie

Half oktober vierde een meisje uit de Filipijnen haar achttiende verjaardag met vriendinnen. Tijdens een nachtelijke wandeling besloten ze een selfie te maken op het strand. Maar de nachtelijke golven werden zo hoog dat de negen meiden werden meegevoerd. Een toevallige getuige belde de politie. Een van de meisjes, de zeventienjarige Chezka Agas, werd uiteindelijk dood teruggevonden.

Verkeerd geschoten

Opnieuw de Filipijnen: op 22 augustus raakte een 15-jarige jongen zwaargewond tijdens het maken van een selfie met het pistool van zijn oom. De jongen wilde de selfie maken met het geweer op zijn kin gericht. Maar in plaats van het indrukken van de cameraknop, haalde de jongen de trekker over. Hij overleefde het ongeluk ternauwernood.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Dood na selfie met geweer

De Filipijnse jongen was niet de eerste die een ongeluk had met een geweer en een camera. De 21-jarige Oscar Otero Augilar uit Mexico City overleed begin augustus op weg naar het ziekenhuis, nadat hij zichzelf door het hoofd had geschoten terwijl hij een selfie maakte. De buurman van de jongen hoorde een schot en belde de politie. Die kwam tot de conclusie dat Otero Augilar in het rond had gezwaaid met het pistool, terwijl hij daar foto's van probeerde te maken.

Vakantiekiekje

Deze zomer overleed een Pools echtpaar op vakantie in Portugal na het maken van een selfie. Ze waren op reis met hun twee kinderen en wilden tijdens een wandeltocht een foto maken aan de rand van een klif. Ze verloren hun evenwicht en maakten een dodelijke val van 80 meter. De kinderen hebben waarschijnlijk alles gezien, zegt de Portugese politie.

Handsfree

De Amerikaanse Courtney Sanford leverde het bewijs dat spelen op je mobieltje en autorijden niet samengaan. In april overleed de 32-jarige vrouw, in een auto-ongeluk. Om 08:33 postte Sanford een selfie van achter het stuur op Facebook met de tekst: "Dat nummer Happy maakt me altijd zo blij!" Een minuut later kreeg de politie een melding van een autocrash.

Geëlektrocuteerd

De Russische Xenia Ignatyeva ging wel heel ver voor de perfecte foto. Het meisje van 17 was op een spoorbrug in Sint-Petersburg geklommen om vanaf daar een selfie te maken van zichzelf en de spoorrails. Ze verloor haar evenwicht, maar probeerde zich in de val van meer dan 9 meter nog te redden. Het enige waar ze bij kon, waren stroomdraden waar hoogspanning op stond. Ignatyeva werd geëlektrocuteerd en overleed.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel: