"Bouw meer woningen voor de jonge professional"

Om er voor te zorgen dat woningcorporaties weer sociale huurwoningen gaan bouwen, hebben regeringspartijen VVD en PvdA iets bedacht. Ze willen een eind maken aan de verhuurdersheffing voor woningcorporaties als die woningen bouwen met een huur tot 600 euro per maand.

Niet enthousiast

De oppositie ziet maar weinig in de plannen van de regeringspartijen. ChristenUnie vindt het vooral een "Randstad-plannetje". In de regio's "ten oosten van Utrecht" zouden die maatregelen weinig zin hebben. En ook D66 en SGP staan niet zo te juichen. En dat zijn nou net de partijen die het Woonakkoord met de coalitie hebben ondertekend.

Van kantoorpand naar woning voor een starter

Jonge professionals

"In de grote steden is een grote vraag van jonge professionals die een studio willen met allerlei duurdere voorzieningen zoals een luxe keuken", zegt VVD-Kamerlid Van der Linde. "En de wachtlijst voor een sociale huurwoning is nog steeds te lang", zegt PvdA-Kamerlid Monasch. Met het plan wil hij jongeren en starters aan een woning helpen en ook de werkgelegenheid in de bouw nog eens een zetje geven.

Onze verslaggever ging langs bij een kantorencomplex waar woningen in worden gebouwd. Luister mee hoe dat ging.

Deel artikel: