ANO

Vanavond op tv: Remco Campert overleden • De smartphone bestaat 15 jaar • Gevolgen van de oorlog

'Een van meest geliefde schrijvers' overleden

Schrijver en dichter Remco Campert is op 92-jarige leeftijd overleden. "Hiermee verliest de Nederlandstalige literatuur een virtuoos auteur en een van haar meest geliefde schrijvers", schrijft zijn uitgever De Bezige Bij.

Campert wordt gezien als een van de belangrijkste naoorlogse auteurs. In de uitzending blikken we terug op zijn werk en leven. We spreken onder andere met zijn biograaf.

Schrijver en dichter Remco Campert overleden

De wereld na de oorlog in Oekraïne

Welke langetermijngevolgen heeft de oorlog in Oekraïne voor de geopolitieke verhoudingen? Wat betekent de oorlog voor de machtsposities van China en de Verenigde Staten? En wanneer kan de Europese Unie militair op eigen benen staan?

Het zijn vragen die in alle hoofdsteden gesteld worden, en nu ook in een drieluik in Nieuwsuur. Vanavond deel één, over de supermachten die het niet meer alleen voor het zeggen hebben.

Welke langetermijngevolgen heeft de oorlog?
Wat betekent de val van de Donbas voor de oorlog in Oekraine?

Hoe scholen worstelen met de smartphone

De smartphone bestaat 15 jaar. Op vele fronten is ons leven er drastisch door veranderd, positief én negatief. We spreken erover met hoogleraar Jeugd en Media Patti Valkenburg en kijken hoe scholen verschillend omgaan met telefoongebruik door leerlingen.

Hoe gaan scholen om met het smartphonegebruik van leerlingen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl