1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP

Vanavond op tv: Meer uithuisplaatsingen toeslagenaffaire • Gevluchte Hongkongers • Jeroen Brouwers overleden • Gesprekken voorjaarsnota

Meer kinderen toeslagenouders uit huis geplaatst

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn 1675 kinderen van toeslagenouders uit huis geplaatst sinds 2015. Van hen zijn er 555 nog steeds niet terug bij hun ouders. Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind belooft hun dossiers met voorrang te behandelen om te zien of de kinderen met hun ouders kunnen worden herenigd.

Morgen debatteert de Tweede Kamer over het probleem. Partijen vinden dat het veel te lang duurt voor alle dossiers zijn afgehandeld. Te gast is kinderrechter Susanne Tempel.

Rechters sturen weer brandbrief over jeugdhulpverlening

Gesprekken over voorjaarsnota

Het kabinet probeert bij de oppositie de handen op elkaar te krijgen voor de voorjaarsnota. In die nota staan allerlei voorstellen om de begroting voor dit jaar aan te passen. Volgens premier Rutte gaat het kabinet in gesprek om 'breed draagvlak' voor de nota te vergaren. Maar het speelt ook mee dat het kabinet in de Eerste Kamer geen meerderheid heeft.

Politiek duider Arjan Noorlander over hoe de gesprekken over de voorjaarsnota verlopen.

Gesprekken over de voorjaarsnota

Schrijver en essayist Jeroen Brouwers (82) overleden

De schrijver, polemist en essayist Jeroen Brouwers is overleden, meldt zijn uitgever Atlas Contact. Hij won vorig jaar de Libris Literatuurprijs met zijn boek Cliënt E. Busken. Brouwers was 82 jaar. Hij overleed na een kort ziekbed, zijn literaire loopbaan omspant meer dan zestig jaar.

Zijn uitgever Sander Blom is te gast om hem te herdenken.

Jeroen Brouwers overleden

Gevluchte Hongkongers zien parallellen met Oekraïne

Vanwege de omstreden veiligheidwet in Hongkong heeft de Britse regering de toegangseisen vanuit Hongkong versoepeld. Er is een speciale visumregeling die tot nu toe zo'n 100.000 Hongkongers naar Londen heeft gelokt. Onder hen een van de bekendste leiders van de studentenprotesten. We zoeken de Hongkongers in Londen op.

Hong Kongers verlaten de stad en gaan naar Londen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl