ANP

Vanavond op tv: SER-advies thuiswerken • Zelensky speecht voor Kamer • Interview met de NAVO-baas

SER komt met advies thuiswerken

Het was voor werknemers en werkgevers een grote verrassing: hoe makkelijk het thuiswerken ging tijdens corona. Het was zo'n succes dat vakbonden en politieke partijen pleitten voor een recht op thuiswerken. Het kabinet vroeg advies aan de Sociaal Economische Raad en na een jaar onderhandelen ligt er nu een advies. Te gast is SER-voorzitter Mariëtte Hamer.

'Meer ruimte voor thuiswerken'

Oekraïense president vraagt meer hulp

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft via een videoverbinding een toespraak gegeven voor de Tweede Kamer over de Russische invasie. Hij trok een vergelijking met de Tachtigjarige Oorlog en het bombardement op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog. Ook verwees hij naar de ramp met de MH17. "Die daad is niet te vergeven."

In de speech vroeg Zelensky Nederland om extra wapens en om de handel met Rusland te stoppen. Wat doet de politiek met die oproep? We bespreken het met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Wat kan de NAVO nog?

De NAVO zit in deze oorlog in een lastige positie. Er wordt gevochten aan haar oostgrens, maar ingrijpen gaat de meeste leden van het militaire bondgenootschap te ver. Ondertussen eist Rusland dat Oekraïne nooit lid wordt en demilitariseert, terwijl Oekraïne juist graag meer bescherming van NAVO-landen zou krijgen.

Wat kan de NAVO nog doen om Oekraïne te helpen, zonder de strijd te laten escaleren? Jeroen Wollaars interviewt de secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg.

Navo-chef Stoltenberg: 'Reactie van het hele bondgenootschap bij aanval op één van ons'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl