1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Nieuwsuur

Vanavond op tv: verwoestingen in Mykolajiv • Sollicitatierobot de toekomst? • Russische oppositieleden in Turkije

Het Oekraïense leger zwaar getroffen

VTM-verslaggever Robin Ramaekers was bij de legerbasis in Mykolajiv. Die werd gisteren getroffen door Russische raketten. De Oekraïense stad is een van de belangrijkste strijdplekken op het zuidelijk front. De verslaggever spreekt over "dramatische taferelen". We spreken Robin Ramaekers vanavond over de verwoestingen.

Rusland heeft de afgelopen dagen een aantal militaire doelen in het westen van Oekraïne gebombardeerd. Proberen de Russen steeds meer de aanvoer van Westerse wapens via Polen te blokkeren? We spreken erover met oud-generaal Mart de Kruif.

Het Oekraïense leger zwaar getroffen

Russische journalisten en oppositieleden wijken uit naar Turkije

Tanya Simakova is oprichter van cultuurmagazine The Village. Omdat ze verslag doen van anti-oorlogsprotesten, worden ze beschuldigd van het verspreiden van fake news. De autoriteiten blokkeerden hun website. Het werd te gevaarlijk in Rusland voor ze, dus sloegen ze op de vlucht. Net als veel oppositiejournalisten vonden ze tijdelijk onderdak in Istanbul.

Turkije is een van de weinige landen waar Russen nog naar toe kunnen vliegen. Het land doet niet mee aan sancties en houdt ook het luchtruim open. Dus veel Russische journalisten en oppositieleden kiezen dat land als toevluchtsoord. Een reportage van correspondent Mitra Nazar.

Istanbul toevluchtsoord Russische journalisten

Gaan we solliciteren tegenover een sollicitatierobot?

Een sollicitatiegesprek met een robot: het is geen toekomstmuziek meer. Steeds meer bedrijven zetten nieuwe technologieën in bij sollicitatieprocedures. Maar dat is niet zonder risico's.

Bij een digitaal sollicitatiegesprek bijvoorbeeld geeft een sollicitant antwoord in de camera. Die antwoorden worden na afloop geanalyseerd door een mens of door een computer.

Een van de organisaties waar ze geavanceerde technologie inzetten in hun selectieprocedures is voetbalclub AZ.

We spreken onder meer met selectiepsycholoog Ivo Winkes, organisatiepsycholoog Djurre Holtrop en Bart Heuvingh, hoofd topsportbegeleiding AZ.

Is de sollicitatierobot de toekomst?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl