Een Russisch gezin kijkt naar de toespraak van president Poetin

Op tv: Oekraïne • Geen Nordstream 2 • Discriminatie patiënten?

Geeft Poetin diplomatieke oplossing nog een kans?

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bespreekt vandaag de situatie in Oost-Oekraïne. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft een geplande ontmoeting met zijn Russische collega Sergey Lavrov geannuleerd. En in een videoboodschap heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij bereid is te zoeken naar "diplomatieke oplossingen". Wel zei hij dat de belangen van Rusland, zoals de veiligheid van zijn burgers, "niet onderhandelbaar" zijn.

Verslaggever Gert-Jan Dennekamp is in Kramatorsk. Hoe is de stemming in dat gebied waarvan Poetin heeft gezegd dat het binnen de door hem erkende republieken valt?

In New York vertrekken mensen die dat kunnen
Hoe ver gaat Poetin doorstoten?

Nord Stream 2 in de ijskast

Duitsland legt het goedkeuringsproces voor Nord Stream 2 stil vanwege de Oekraïne-crisis. Bondskanselier Olaf Scholz zegt dat de gloednieuwe gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland opnieuw zal worden beoordeeld vanwege de "fundamenteel" veranderde situatie. Hoe kwetsbaar maakt die beslissing Duitsland? En wat zijn de alternatieven? De helft van gas komt uit Rusland.

We schreven eerder onderstaand artikel over Nord Stream 2:

Duitsland zoekt naar alternatieven Nord Stream 2

Patiënt stapt naar College voor de Rechten van de Mens

Patiënten die gevoelig zijn voor psychoses zijn vaak niet welkom voor een behandeling van een trauma of verslaving in een GGZ-instelling. Ze zouden zo'n behandeling niet aankunnen. Het is een principiële zaak die één patiënt nu heeft voorgelegd aan het College voor de Rechten van de Mens. Dat moet oordelen of er sprake is van discriminatie.

Mag een GGZ-instelling patiënten weigeren vanwege psychose?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl