De uitzending van 19 februari: Spanning Oekraïne loopt verder op // Misverstanden rond seksueel misbruik // Lokale partijen doen het goed

Misverstanden rond seksueel misbruik

De onthullingen over misstanden bij The Voice of Holland, Ajax en elders lijken een breed maatschappelijk debat op gang te hebben gebracht over seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. Ervaringsdeskundigen zien het als winst als seksueel misbruik openlijker besproken gaat worden. Maar slachtoffers waarschuwen ook voor hardnekkige misverstanden rond misbruik. We spreken met twee slachtoffers. Te gast is: Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld.

Misverstanden rond seksueel misbruik

Spanning Oekraïne loopt verder op

Bij beschietingen door pro-Russische separatisten is een Oekraïense militair om het leven gekomen, meldt het regeringsleger. Volgens waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is het aantal geweldsincidenten tussen de separatisten en het Oekraïense leger de afgelopen dagen flink opgelopen. Vanavond het laatste nieuws van verslaggever Gert-Jan Dennekamp.

Oekraïne: veel gepraat, weinig bereikt

Lokale partijen doen het goed

Nog een kleine maand, dan gaan de stemlokalen weer open voor de gemeenteraadsverkiezingen. De verwachting is dat lokale partijen het opnieuw goed gaan doen, en dus zoomen we daar deze week op in. Vandaag kijken we hoe het de wethouders van lokale partijen vergaat. Ze hebben vaak minder ervaring dan hun collega's van de traditionele bestuurspartijen. Maar wat betekent dat concreet? We gaan op stap met de wethouders van Deventer en Dordrecht.

Bekijk hieronder deel 1 en 2 in deze serie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl