De uitzending van 18 februari: Energierekening 86 procent hoger / Voldoet de zedenwet? / De rebelse kunst van Kara Walker

Prijs van energie 86 procent hoger

Met de huidige energieprijzen betaalt een huishouden bij een nieuw contract dit jaar gemiddeld 2800 euro aan energie. Dat is ruim 1300 euro meer dan een jaar geleden, een stijging van 86 procent, verwacht het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de prijzen in januari 2021 en 2022. Wat zijn daarvan de gevolgen? Te gast is Peter Heijkoop, wethouder in Dordrecht. Hij vertegenwoordigt alle gemeenten in het overleg over sociaal beleid met minister Carola Schouten van Armoedebeleid.

'Mensen verlagen hun maandbedrag en bouwen zo schulden op'

Voldoet de nieuwe zedenwet?

Slachtoffers van seksueel geweld hopen dat de nieuwe zedenwet, die in 2024 in werking moet treden, Justitie meer handvatten geeft. De nieuwe wet stelt seksuele intimidatie voor het eerst strafbaar en de lat voor wat als aanranding of verkrachting geldt, gaat naar beneden. Maar verwachten slachtoffers en de maatschappij niet teveel van nieuwe wetgeving?

'Het gaat erom dat mijn zaak serieus wordt genomen door het OM'

Kara Walkers rebelse kunst

De Pont in Tilburg opent morgen de overzichtstentoonstelling 'A Black Hole is Everything a Star Longs to Be' van de zeer invloedrijke Afro-Amerikaanse hedendaagse kunstenaar Kara Walker. Haar werk wordt omschreven als rebels, virtuoos, humoristisch en soms pijnlijk. De thema's van Walker zijn racisme, slavernij, gender en machtsmisbruik.

'Het is niet dat ik het publiek wil irriteren, het is gewoon mijn stem die eruit komt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl