Nieuwsuur
ANP

Horeca en cultuur mogen weer open

Het kabinet gaat de coronamaatregelen flink versoepelen. Zo mogen de horeca en de cultuursector vanaf woensdag onder voorwaarden tot 22.00 uur open. Voor toegang tot een restaurant of theater zal 3G weer gaan gelden: je moet je vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test.

De adviezen van het Outbreak Management Team van vrijdag waren nog een stuk voorzichtiger. Wat is er sindsdien veranderd? We spreken onze politiek duider Arjan Noorlander.

Versoepelingen aanstaande

Serie: de toekomst van corona

Voorlopig lijken de strenge maatregelen dus ten einde. Maar ook over de langere termijn wordt inmiddels nagedacht: hoe bereidt Nederland zich voor op leven met corona, of een nieuwe pandemie?

De komende dagen kijkt Nieuwsuur met een groep deskundigen alvast naar de lessen uit de huidige pandemie. Moet de zorg bijvoorbeeld anders worden ingericht? En hoe hou je de polarisatie die nu zo voelbaar is bij een volgende keer in de hand? Vandaag deel 1: wat kunnen we nog van het virus verwachten? Hoe lang duurt deze crisis nog?

Serie: Volgende Pandemie deel 1

Wat kan de EU doen aan de situatie Oekraïne?

De aanhoudende oorlogsdreiging langs de grens met Oekraïne, daar praten de EU-ministers van Buitenlandse Zaken vandaag over. Wat kan Europa nog doen op de crisis via een diplomatieke weg op te lossen? We praten erover met onder anderen Rem Korteweg, deskundige bij Clingendael.

Niet eensgezind Europa in gesprek met VS over Oekraïne

Bedrijven blijven minder vliegen

Voor één vergadering met het vliegtuig op en neer naar Zürich of Londen. Voor veel bedrijven was dat ooit heel gewoon. Maar daar lijkt verandering in te komen. Nieuwsuur deed voor de tweede keer sinds de coronacrisis een rondgang langs grote Nederlandse bedrijven en die geven aan dat ze ook na de pandemie structureel minder gaan vliegen.

Nederlandse bedrijven gaan structureel minder vliegen

STER reclame