1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters

De uitzending van 23 januari: Ongedocumenteerden in de prostitutie // De teleurstelling in het noorden van Engeland // Wat staat er te gebeuren in Oekraïne?

Wat staat er te gebeuren in Oekraïne?

De spanningen in en rond Oekraïne lopen snel op. Zo snel, dat voormalig secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer in Buitenhof zei dat Nederland zich moet voorbereiden op een snelle evacuatie van Nederlanders uit Oekraïne, en ook reizen naar dat land volledig zou moeten ontraden. We spreken Bob Deen, Oost-Europa- en Centraal-Azië-deskundige van Instituut Clingendael.

Ik vind de oproep om Nederlanders te evacueren wat voorbarig

De teleurstelling in het noorden van Engeland

Aankomende week wordt het rapport van topambtenaar Sue Grey verwacht over lockdownfeestjes in de ambtswoning van de Britse premier Johnson. Intussen neemt de verontwaardiging bij conservatieve stemmers en politici toe. Vooral in de 'Red Wall-districts', de rode kiesdistricten in het noorden van Engeland. Die kleurden in 2019 blauw doordat linkse kiezers overliepen van Labour naar de conservatieve partij - vanwege Boris Johnson en zijn Brexit. Europacorrespondent Saskia Dekkers bezocht de stad Blyth in het hart van die rode districten.

Boris Johnson is een serieleugenaar

Als de prostitutie je enige uitweg lijkt in deze coronacrisis

Er leven enkele tienduizenden ongedocumenteerde arbeidsmigranten in Nederland. Ze werken in het illegale circuit, als bijvoorbeeld schoonmaker bij gezinnen thuis of oppas, maar door de coronacrisis hebben minder mensen hen nodig. Vooral veel vrouwen komen hierdoor in de knel. Om toch hier te kunnen overleven, gaan sommigen van hen in de illegale prostitutie. Met alle gevolgen van dien.

Het overkomt ons allemaal dat we in elkaar geslagen worden, of beroofd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl