Nieuwsuur
ANP

Schiphol-ceo Dick Benschop over de toekomst van de luchthaven

Het nieuwe kabinet gaat dit jaar een besluit nemen over de toekomst van Schiphol. Daar valt veel over te bespreken, want er is geen geldige natuurvergunning, de luchthaven moet nog met een klimaatplan komen én verschillende bouwprojecten in de omgeving kunnen niet doorgaan vanwege geluidsoverlast.

Hoe denkt Dick Benschop, de president-directeur en ceo van Schiphol, zelf dat het verder moet? Daarover spreken we hem vanavond in de studio.

2022 cruciaal jaar voor Schiphol

Kabinet aan de bak in debat over regeringsverklaring

Het nieuwe kabinet en de oppositie kruisen dinsdag en woensdag voor het eerst echt de degens als het gaat om het beleid het kabinet Rutte IV. De oppositie kreeg al de nodige munitie aangereikt door het Centraal Planbureau. Dat berekende dat de kabinetsplannen leiden tot een verslechtering van de overheidsfinanciën en ze vergroten de financiële lasten voor toekomstige generaties fors.

We blikken vooruit op dit debat met onze politiek verslaggever Nynke de Zoeten.

Oppositie wil van bezuinigingen jeugdzorg af

De vergeten oorlog in Myanmar

In Myanmar woedt al jarenlang een strijd tussen de bevolking en het leger. Na jaren van relatieve vrijheid maakte een staatsgreep in februari vorig jaar een einde aan de hoop van de Birmezen op een betere toekomst.

Vorige week werd de afgezette leider Aung San Suu Kyi (opnieuw) veroordeeld tot vier jaar cel, maar de verwachting is dat de reeks van rechtszaken uiteindelijk kan leiden tot een gevangenisstraf van meer dan honderd jaar.

Mensenrechtenorganisaties spreken van een schijnproces. Onder de burgerbevolking gaat het verzet tegen de militaire junta ondertussen door. Zijn de machthebbers aan het wankelen te brengen?

Dit verhaal maakt deel uit van een driedelige serie over vergeten oorlogen. Later deze week volgen afleveringen over het conflict in West-Papua en de burgeroorlog in Jemen.

De vergeten oorlog in Myanmar

STER reclame