De uitzending van 10 december: Overheid verkoopt mondkapjes voor spotprijs // Snel witte rook formatie? // Huiselijk geweld: de 'schaduwpandemie' // China's antwoord op boycot Winterspelen

Overheid verkoopt mondkapjes voor spotprijs

Het ministerie van Volksgezondheid verkoopt miljoenen mondkapjes, die het van belastinggeld heeft ingekocht, voor spotprijzen door aan buitenlandse opkopers. Die brengen de kapjes vervolgens weer terug op de Nederlandse markt.

Overheid verkoopt mondkapjes voor spotprijs aan buitenlandse partijen

Formatie nadert einde

VVD, D66, CDA en de ChristenUnie zijn dicht bij een akkoord over een nieuw kabinet. De kans is groot dat de vier partijen begin volgende week het coalitieakkoord presenteren. Vandaag komen vertegenwoordigers langs namens de gemeenten, provincies, waterschappen, werkgevers en werknemers. In het coalitieakkoord zijn volgens ingewijden afspraken gemaakt over miljardeninvesteringen voor het klimaat, het woningtekort en de aanpak van de stikstofproblematiek. Vanavond het laatste nieuws uit Den Haag met Nynke de Zoeten.

Wat is de stand van de formatie?

Huiselijk geweld: de 'schaduwpandemie'

Voor vrouwen en kinderen in een geweldssituatie zorgt een lockdown voor meer onveiligheid. Demissionair premier Mark Rutte gaf er aandacht aan in zijn laatste persconferentie. Bij de Kindertelefoon, waar ze sinds de coronacrisis steeds meer en zwaardere gesprekken voeren, spreken steeds meer kinderen over huiselijk geweld en depressieve- en suïcidale gedachten. Te gast is Rowan Traas, die vrouwen en kinderen opvangt in het enige blijf-van-mijn-lijfhuis in Friesland.

Lockdown zorgt voor onveilige thuissituaties

China's antwoord op boycot Winterspelen

Zorgen over de mensenrechtensituatie in China, en in het bijzonder over de behandeling van de islamitische Oeigoeren-minderheid, is voor steeds meer landen reden voor een boycot van de de Olympische Winterspelen in Peking. De Verenigde Staten, Australië, Canada en Groot-Brittannië zullen volgend jaar geen ministers en regeringsvertegenwoordigers sturen. Sporters mogen nog wel meedoen. Correspondent Sjoerd den Daas was in de regio van de Oeigoeren, in Xinjiang.

Steeds luidere roep om boycot Winterspelen in China

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl