De uitzending van 9 december: Kabinet-Rutte IV bijna rond / Advocaten krijgen weerbaarheidstraining / Boosteren over de grens / Afscheid van Shell

Advocaten krijgen weerbaarheidstraining

Agressie tegen advocaten is geen uitzondering meer. De beroepsvereniging neemt maatregelen, met onder meer veiligheidsscans en trainingen. We nemen een kijkje bij een cursus waar advocaten leren omgaan met intimidatie en les krijgen van een vechtsportleraar.

'Advocaten zijn zich meer bewust van de positie waarin ze zich bevinden'

Boosteren over de grens

Voor sommige Nederlanders gaat de boostercampagne te langzaam. Zij reizen naar het buitenland om hun derde prik te halen. Een deel van hen vreest zonder booster niet meer genoeg beschermd te zijn tegen corona, anderen hebben haast omdat hun vakantiebestemming binnenkort van inreizigers eist dat ze een boosterprik hebben gehad. Verslaggever Siebe Sietsma is in het Duitse Aken waar hij Nederlandse boostertoeristen spreekt. Vanavond schuift hij aan in de studio.

'We vinden het onverantwoord om nog langer te wachten'

Afscheid van Shell

Shell wil weg uit Nederland, maakte het bedrijf onlangs bekend. Het hoofdkantoor wordt naar het Verenigd Koninkrijk verplaatst. Morgen stemmen de aandeelhouders over het plan, tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in Ahoy.

We blikken terug op de lange geschiedenis van het olieconcern. En hoe kijken ze in het VK eigenlijk naar de verhuizing van dit megabedrijf?

'Shell zocht de grenzen op en maakte daarbij veel vuile handen'

Kabinet-Rutte IV bijna rond

VVD, D66, CDA en de ChristenUnie zijn dicht bij een akkoord over een nieuw kabinet. De kans is groot dat de vier partijen begin volgende week het coalitieakkoord presenteren, zo bevestigen bronnen aan de NOS.

Vanavond zitten de onderhandelaars en informateurs Remkes en Koolmees nog bij elkaar, maar na afloop zullen de partijen nog niet openbaar maken dat dat ze met elkaar een vierde kabinet-Rutte gaan vormen. "Vanavond geen witte rook", zo laat een betrokkene zojuist weten. Politiek duider Arjan Noorlander praat ons bij.

'Het moment dat het nog fout kan gaan is gepasseerd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl