PvdA en GroenLinks gaan samenwerken

De uitzending van 6 december: PvdA en GroenLinks gaan samenwerken // De gevaren van ketaminegebruik // Bouwen op boerenerven de toekomst?

PvdA en GroenLinks gaan samenwerken

PvdA en GroenLinks gaan een 'progressieve alliantie' vormen. Al jaren wordt er gesproken over een mogelijke fusie van de linkse partijen, maar dat zit er voorlopig niet in. Wel doen de twee partijen in steeds meer gemeenten met één lijst mee aan de verkiezingen. Wat kunnen we verwachten van de alliantie? Vergroot het de vuist van de oppositie? Te gast zijn de partijleiders: Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks).

Klaver en Ploumen over de politieke samenwerking

Ketaminegebruikers kunnen blaas verliezen

De Vereniging voor Urologie maakt zich zorgen over het toenemende gebruik van de partydrug ketamine onder jongeren. Het gebruik van het middel leidt vaak tot aantasting van de blaas. Met als mogelijke consequentie het verwijderen van de blaas en het plaatsen van een stoma.

Door ketamine aan een stoma

Boerenschuren als woonruimte: oplossing voor woningnood en verpaupering?

Huizen bouwen op plekken waar vervallen boeren schuren staan. Het gebeurt nu al, maar het kan nog veel vaker. Duizenden boeren stoppen de komende jaren met hun bedrijf. Daardoor komt er naar schatting 15 miljoen vierkante meter aan stallen en schuren leeg te staan.

Bouwen op boerenerven de toekomst?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl