Nieuwsuur
ANP

Kinderartsen oneens over vaccineren kinderen onder de 12 jaar

Alle kinderen tussen de 5 en 11 jaar zouden een vaccin tegen corona moeten kunnen krijgen. Dat zeggen zowel de Vereniging van Jeugdartsen (AJN) als verschillende kinderartsen tegen Nieuwsuur. Diverse kinderartsen wijzen op de voordelen van vaccinatie, ook bij gezonde jonge kinderen. Daarin wijken deze kinderartsen af van het standpunt van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK).

Kinderartsen oneens over vaccins voor kinderen onder de 12

80 miljoen zonnepanelen in 2024 zijn een 'tikkende milieutijdbom'

Zonne-energie is in opkomst: ieder jaar worden er in Nederland zo'n 10 miljoen nieuwe zonnepanelen op daken en in weilanden gelegd. Maar met die enorme toename in panelen komt ook een nieuwe afvalstroom op gang. Naar schatting worden in 2030 in Nederland al ongeveer 250 duizend zonnepanelen afgedankt. Op dit moment is daarvoor de enige optie: door de shredder halen.

Hoe zonnepanelen een 'tikkende milieutijdbom' zijn

Getuigenissen uit de Russische gevangenis

Een maand geleden smokkelde een Russische gevangene gruwelijke beelden mee naar Frankrijk. Verhalen over misstanden in Russische gevangenissen kwamen in het verleden ook naar buiten, maar niet eerder maakten beelden zoveel indruk dat ook massaal mensen werden ontslagen.

De beelden worden ondersteund door getuigen die verklaren dat mishandeling en martelingen in Russische gevangenissen aan de orde van de dag zijn. Nieuwsuur zocht hen op.

Ongelofelijke verhalen uit een Russische martelgevangenis

Hieronder vind je een uitgebreide versie van dit verhaal.

STER reclame