ANP

De uitzending van 23 november: Welke G-variant kiest de Tweede Kamer? / Vaccinatiebijwerkingen onder de loep / Gaan rood en groen ook samen in de regio?

Welke G-variant kiest de Tweede Kamer?

Gisteren stuurde het demissionaire kabinet het wetsvoorstel voor het omstreden 2G-systeem naar de Tweede Kamer. Het kabinet wilde eigenlijk dat het deze week al behandeld zou worden, maar een meerderheid van de partijen vond dat te vroeg. Het is nog allerminst zeker dat het voorstel genoeg steun zal krijgen om ingevoerd te worden.

Ondertussen heeft het OMT de effectiviteit van 2G en de alternatieven 1G en 3G doorberekend. En de Raad van State bracht een - kritisch - advies uit over het wetsvoorstel. Gaat dat nog iets veranderen aan de afwegingen van de Tweede Kamer?

In de studio zit vanavond OMT-lid Marc Bonten, met wie we praten over het 2G-beleid en de maatregelen.

'Politiek, maak keuzes'

Vaccinatiebijwerkingen onder de loep

Mensen die vlak na hun coronaprik op onverklaarbare wijze overlijden, gevaccineerde voetballers die tijdens een wedstrijd op de grond vallen: op internet zijn veel verhalen en filmpjes te vinden van "vaccinatieschade".

Bij een flink deel daarvan gaat het om hoaxes. Maar zitten er ook "echte" voorbeelden tussen? En weten we eigenlijk wel genoeg over de bijwerkingen van het coronavaccin?

Bijwerkingen

Gaan rood en groen ook samen in de regio?

Tijdens de kabinetsformatie hielden GroenLinks en PvdA elkaar stevig vast. Zo stevig dat er op landelijk niveau zelfs over een fusie werd gesproken.

Maar hoe groot is de liefde tussen beide partijen op lokaal niveau? Om daar achter te komen maakten we, aan de vooravond van de herverdelingsverkiezingen, een rondgang langs de twintig grootste gemeenten van Nederland.

Groen en rood gaan lokaal niet samen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl