Nieuwsuur
ANP

Zorgen over besmettingen onder kinderen?

De Gezondheidsraad buigt zich over de vraag of ook kinderen onder de 12 jaar een coronaprik moeten krijgen. Het aantal coronabesmettingen is hoger dan ooit en opvallend genoeg grijpt het virus vooral bij kinderen om zich heen. Veel scholen moesten daarom al noodgedwongen de deuren sluiten. Zijn de oplopende besmettingen reden tot zorg?

Te gast is epidemioloog en kinderarts Patricia Bruijning.

Patricia Bruijning over de vraag of de scholen dicht moeten

Boeren vrezen onteigening

De formerende partijen zoeken een oplossing voor het stikstofprobleem, en die is voornamelijk te vinden bij de intensieve veehouderij. Voor 'boerenpartij' CDA was gedwongen onteigening van landbouwgrond lange tijd onbespreekbaar. Inmiddels sluit de partij dat niet helemaal meer uit. Voor het boerenbedrijf van de familie Hogendoorn in de Krimpenerwaard is onteigening inmiddels een feit. "Als dit de trend wordt, dan voorspel ik veel onrust en veel verdriet in boerengezinnen."

'Ik voorspel veel onrust en verdriet'

Patiënten over alzheimeronderzoek

De zoektocht naar een medicijn tegen Alzheimer werpt steeds meer vruchten af. Maar de informatievoorziening naar patiënten die meededen aan een onderzoek van het AmsterdamUMC was niet altijd goed. Patiënten zeggen dat ze geen keuze kregen bij het ondergaan van onnodige onderzoeken. Vanavond hun verhaal.

Nieuwsuur dook de afgelopen maanden in het Nederlandse en internationale Alzheimer-onderzoek. De financiële belangen zijn groot en er bestaat een nauwe samenwerking tussen artsen en onderzoekers, de farmaceutische industrie en investeerders. Bekijk hieronder de YouTube-versie, waarin we je in minder dan twintig minuten bijpraten:

Patiënten over alzheimeronderzoek

STER reclame