AFP
Nieuwsuur

Reactie grenswacht op conflict Wit-Rusland

De migrantencrisis aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland blijft voortduren. Migranten willen vanuit Wit-Rusland de grens oversteken naar EU-land Polen. De situatie aan de grens is complex. Hoe gaan de Poolse grenswachten daarmee om?

Correspondent Saskia Dekkers spreekt namens Nieuwsuur met de Poolse grenswacht.

Poolse grensbewakers krijgen het zwaar te verduren

'Raad van State medeplichtig aan discriminatie'

Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens zegt dat de Raad van State (RvS) medeplichtig is aan discriminatie. Hij zegt dit naar aanleiding van uitspraken van de Raad van State in zaken van slachtoffers van de toeslagenaffaire. De RvS keurde de aanpak van de Belastingdienst goed, terwijl daar volgens deskundigen geen wettelijke grond voor was. Wolfsen noemt het optreden van de hoogste bestuursrechter 'ongekend ernstig'.

'Raad van State is medeplichtig aan discriminatie'

De rol van hypotheekverstrekkers in de woningmarkt

In onze serie gesprekken over de woningmarkt spreken we in Nieuwsuur met hypotheekverstrekkers. Die beheren samen meer dan 724 miljard euro aan hypotheekschulden. Toch horen we ze niet vaak in het debat over bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek.

In de studio Claire Dumas, directeur hypotheken bij ABN AMRO en Jeroen Pels van Triodos Bank.

Hypotheekverstrekkers over de woningmarkt

Formatiefoutje van Segers

Vanmorgen was nog de vraag: wie liet gevoelige formatiedocumenten in een trein slingeren? De Volkskrant kreeg ze in handen - te lezen is dat CDA en VVD een soort conceptregeerakkoord hadden gesloten. En daarbij vooral D66 tegemoet kwamen. De schuldige meldde zich al snel. Dat bleek ChristenUnie-voorman Segers te zijn. Wat betekent het uitlekken van deze documenten?

We praten erover met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Wat zijn de gevolgen van het 'treinfoutje' van Gert-Jan Segers voor de formatie?

STER reclame