Nieuwsuur
ANP

Ook in Nederland migranten via Minskroute

De afgelopen weken werd Nederland verrast door de komst van grote hoeveelheden asielzoekers. Uit navraag van Nieuwsuur blijkt nu dat er ook via Wit-Rusland migranten naar Nederland worden gesmokkeld. Het is al langer bekend dat er migranten via Wit-Rusland de EU binnenkomen. Verslaggever Saskia Dekkers sprak met een aantal asielzoekers die via Wit-Rusland en Polen in ons land zijn terechtgekomen.

Eerste migranten via Wit-Rusland naar Nederland

De boosterprik komt eraan

Vanaf volgende maand komen alle tachtigplussers en zorgmedewerkers die in contact komen met coronapatiënten in aanmerking voor een extra coronaprik. Uiteindelijk krijgen alle leeftijdsgroepen de gelegenheid zich met zo'n booster te laten vaccineren. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge bekend op de coronapersconferentie van afgelopen dinsdag.

Maar wat voor extra bescherming biedt zo'n boosterprik precies? Hoe snel kunnen mensen terecht bij de vaccinatielocaties? En maakt het voor de effectiviteit van zo'n booster nog uit met welk vaccin je gevaccineerd bent? We praten erover met epidemioloog en huisarts Dennis Mook-Kanamori.

'Elke week die we eerder beginnen is winst'
Israël bereidt vaccinatie voor van kinderen vanaf 5 jaar

Zoektocht naar wrak Nederlands slavenschip

Een paar kilometer voor de kust van Frans Guyana vindt vanaf deze week een unieke zoektocht plaats. Een onderzoeksteam gaat op zoek naar het wrak van het in 1738 gezonken Nederlandse slavenschip De Leusden van de West Indische Compagnie (WIC). Als de zoektocht slaagt zou dat een unicum betekenen: nooit eerder werd in de wereldwijde geschiedenis een compleet slavenschip gevonden.

De vondst van het schip zou van grote wetenschappelijk waarde zijn, omdat het nooit mogelijk is geweest een Nederlands slavenschip te onderzoeken.

Zoektocht naar De Leusden van start

STER reclame