1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP

De uitzending van 1 november: Coronapas uitgebreid en mondkapjesplicht terug / Weinig aanhoudingen na witwasmeldingen / Wat komt er terecht van het 'oude' normaal? 

Coronapas uitgebreid en mondkapjesplicht terug

Het coronatoegangsbewijs wordt uitgebreid naar meer sectoren en de mondkapjesplicht keert terug. Dat kondigt het demissionaire kabinet volgens ingewijden morgen aan vanwege de oplopende besmettingscijfers.

We blikken vooruit op de persconferentie van morgen met politiek verslaggever Arjan Noorlander. Te gast is LNAZ-voorzitter Ernst Kuipers. Hij komt zijn advies aan het kabinet over het aantal IC-bedden toelichten.

'Het leidt tot veel schade, en het is ook helemaal niet nodig'

Nauwelijks aanhoudingen na miljoenen witwasmeldingen

Banken melden dit jaar een recordaantal financiële transacties waarbij ze vermoedens hebben van witwassen. Maar ondanks al die vermoedens, lijkt er weinig te gebeuren met de meldingen. Tot frustratie van de banken. Die werden de laatste jaren met miljoenenboetes en -schikkingen op de vingers getikt omdat ze niet genoeg deden tegen witwassen. Ze tuigden juist grote afdelingen op om het witwassen op te sporen.

'We hebben nu al meer meldingen dan heel vorig jaar'

Wat komt er terecht van het 'oude' normaal?

Een jaar geleden zag de wereld er heel anders uit: geen mens op straat, weg files, topdrukte in het bossen en parken. De vraag was toen: zal het 'oude normaal' eigenlijk ooit nog terugkomen? We bezoeken de Wallen, een bergingsdienst en het bos.

'Het is nu nog erger dan voor corona'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl